Vizita lui George W. Bush la Praga, cea mai scumpă din istoria statului ceh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita preşedintelui american George W. Bush, efectuată în iunie în Cehia, a costat poliţia şi armata cehă circa 30 milioane de coroane (aproximativ un milion de euro), fiind cea mai scumpă

Vizita preşedintelui american George W. Bush, efectuată în iunie în Cehia, a costat poliţia şi armata cehă circa 30 milioane de coroane (aproximativ un milion de euro), fiind cea mai scumpă vizită prezidenţială din istoria cehă.Armata a cheltuit în jur de 20 milioane de coroane (aproximativ 680.000 de euro) în cursul operaţiunii de securizare a spaţiului aerian al capitalei.

Securitatea spaţiului aerian pe parcursul vizitei de 22 de ore a fost asigurată de avioane de tip Gripen şi L-159 Albatros. Televiziunea publică cehă a anunţat că, în cazul în care cele patru avioane nu ar fi fost ridicate de la sol, costurile vizitei lui Bush ar fi fost comparabile cu alte evenimente similare.

Vizita preşedintelui rus Vladimir Putin, efectuată anul trecut, a costat statul ceh opt milioane de coroane (circa 283.000 de euro), la fel ca şi summitul statelor din estul şi centrul Europei, care a avut loc anul acesta la Brono.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite