Virginia de Vest, cursă lipsită de surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatul alegerilor de azi din Virginia de Vest nu mai poate produce nicio răsturnare de situaţie în cursa democrată pentru nominalizarea candidatului unic. Deşi sondajele o prezentau pe

Rezultatul alegerilor de azi din Virginia de Vest nu mai poate produce nicio răsturnare de situaţie în cursa democrată pentru nominalizarea candidatului unic. Deşi sondajele o prezentau pe fosta primă doamnă drept favorită în cursa din acest stat, analiştii americani apreciază că, fără îndoială, democratul care va intra în marea finală este Barack Obama.

Senatorul de Illinois conduce atât în ceea ce priveşte numărul delegaţilor atribuiţi, cât şi al superdelegaţilor, următoarele competiţii electorale neputând schimba situaţia în favoarea lui Clinton. Acesta este şi motivul pentru care mass-media americană nu a acordat o importanţă prea mare cursei de azi din Virginia de Vest.

Între timp, fostul congresmen republican Bob Barr şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, din partea Partidului Libertarian. El a promis că va reduce cheltuielile federale şi va limita implicarea militară a Statelor Unite peste hotare. Printre altele, Barr şi-a exprimat şi dorinţa ca statul să nu mai finanţeze şcolarizarea copiilor imigranţilor ilegali.

Noul candidat l-a acuzat pe republicanul John McCain că nu este un "adevărat conservator" şi a criticat afirmaţiile lui Hillary Clinton, potrivit cărora SUA vor şterge de pe hartă Iranul, în cazul în care această ţară atacă Israelul. Bob Barr a reprezentat statul american Georgia în Camera inferioară a Congresului din 1995 până în 2003, remarcându-se ca unul dintre cei mai conservatori membri ai acesteia. Congresmenul s-a numărat printre iniţiatorii procedurii de demitere a fostului preşedinte democrat Bill Clinton, în scandalul Monica Lewinski.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite