Violenţa continuă în suburbiile Parisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de tineri din suburbiile pariziene au dat de furcă forţelor de ordine pentru a doua noapte consecutiv, incendiind clădiri guvernamentale şi rănind peste 80 de

Aproximativ 100 de tineri din suburbiile pariziene au dat de furcă forţelor de ordine pentru a doua noapte consecutiv, incendiind clădiri guvernamentale şi rănind peste 80 de poliţişti.

Ministrul francez de interne, Michèle Alliot-Marie, le-a cerut ieri localnicilor din suburbii să ajute poliţia să-i "izoleze" pe cei care tulbură ordinea publică, existând voci care susţin că situaţia este "mai gravă" decât în 2005. Potrivit forţelor de ordine, cinci dintre poliţiştii răniţi în noaptea de luni spre marţi sunt în stare gravă. "Unii au fost răniţi serios, de exemplu în faţă sau foarte aproape de ochi.

Este necesar să fie luate măsuri pentru a-i împiedica pe cei care trag asupra poliţiştilor să mai facă acest lucru", a spus ministrul. În cursul ciocnirilor, tinerii au incendiat peste 60 de maşini şi cinci clădiri, printre care biblioteca Bellevue, două şcoli, trezoreria şi un supermagazin în Villiers-le-Bel. În replică, forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi au tras cu gloanţe de cauciuc. Potrivit poliţiei, şase persoane au fost arestate.

Preşedintele Nicolas Sarkozy, care se află în China, a făcut apel la calm. Premierul francez, Francois Fillon, s-a deplasat ieri în zona în care s-au înregistrat agresiunile, denunţându-le drept "inacceptabile". "Este timpul ca justiţia să lucreze pentru a stabili circumstanţele morţii celor doi tineri, dar nimic nu justifică violenţele" care au urmat, a declarat Fillon, calificându-i pe cei care trag asupra poliţiştilor drept "infractori".

El a cerut ca justiţia să fie lăsată "să se pronunţe" şi să se renunţe la orice act de "răzbunare" faţă de forţele de poliţie. Incidentele au izbucnit duminică seara, după ce doi adolescenţi şi-au pierdut viaţa, în urma coliziunii scuterului lor cu un vehicul al forţelor de ordine. (Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite