Villepin, inculpat în afacerea Clearstream

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier francez Dominique de Villepin (foto), inculpat, ieri, în afacerea Clearstream, a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a-l întâlni pe fostul preşedinte Jacques

Fostul premier francez Dominique de Villepin (foto), inculpat, ieri, în afacerea Clearstream, a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a-l întâlni pe fostul preşedinte Jacques Chirac, relatează AFP.

Villepin este urmărit pentru complicitate la denunţ calomnios, tăinuire a furtului, abuz de încredere şi complicitate la uz de fals, în acest dosar ce datează încă din 2004. Pe vremea când era ministru de externe şi apoi de interne, Villepin a ordonat o anchetă asupra unor documente ale instituţiei financiare luxemburgheze Clearstream, fără a le spune nimic colegilor din guvern.

El este suspectat că a încercat să-l discrediteze pe actualul şef al statului, Nicolas Sarkozy, al cărui nume era citat în aceste documente privitoare la deţinătorii de conturi oculte în străinătate, ca beneficiar al unor comisioane obţinute în urma vânzării unor fregate către Taiwan, în 1991.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite