Viktor Orban reales la al XXIV-lea Congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cel de-al XXIV-lea congres al Fidesz, premierul Viktor Orban a fost reales în funcţia de preşedinte al partidului cu 99,7 la sută din voturi. Numai patru persoane din cei  aproximativ 1.500 de delegaţi i-au şters numele de pe buletinul de vot, relatează presa din Ungaria.

Orban a fost singurul candidat pentru acest post. În mijlocul ovaţiilor celor prezenţi după comunicarea rezultatului, premierul a mulţumit pentru încrederea acordată. El a arătat că în ultimii 10 ani partidul a învăţat că nu trebuie să lupte pentru ideologii, ci pentru Ungaria, pentru oameni şi trebuie adus clar la cunoştinţa lumii că ungurii nu suportă ca alţii să le comande, indiferent cine ar fi, chiar şi stânga din ţară şi din străinătate.

Potrivit lui, în Ungaria se poate vorbi despre democraţie numai dacă el şi formaţiunea sa se află la putere. „Avem curajul să ne confruntăm cu oricine şi pentru orice dacă interesele Ungariei o cer", a arătat el. Referindu-se la preşedinţia ungară a UE, Orban a afirmat că sarcinile au fost îndeplinite şi s-a reuşit respingerea atacurilor, „I-am pus la punct pe arţăgoşii din Parlamentul European", a spus premierul Ungariei.

În continuare, el a vorbit despre "lichidarea privilegiilor", cu referire, printre altele, la măsura retroactivă de  desfiinţare a pensionării anticipate pentru membrii organelor de ordine care „iau banii contribuabililor şi pensionarilor" şi a promis îmbunătăţirea situaţiei rromilor. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite