Viktor Orban denunţă o tentativă de îndepărtare a sa din funcţie, cu susţinere străină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul ungar Viktor Orban ar fi declarat, într-o întâlnire a partidului, că a fost organizată o tentativă de îndepărtare a sa şi a Guvernului său de la conducerea ţării, cu participarea unor diplomaţi ungari şi străini, precum şi folosirea presei internaţionale, cum ar fi CNN, relatează MTI.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat în cadrul unei reuniuni a partidului că a fost organizată o tentativă cu aspecte de securitate naţională şi cu participarea unor diplomaţi ungari şi străini pentru îndepărtarea sa şi a Guvernului său de la conducerea ţării, susţin publicaţiile Magyar Nemzet şi Nepszabadsag, confirmând informaţiile apărute vineri pe portalul hvg.hu.

Potrivit cotidianului Magyar Nemzet, Orban a declarat la respectiva întâlnire care a avut loc miercuri seara că presa internaţională a fost, de asemenea, folosită, dând ca exemplu reportajele postului de televiziune american CNN care au fost foarte critice la adresa lui. În pofida atacurilor concertate, tentativa a fost dejucată, ar fi afirmat Orban.

Cotidianul Nepszabadsag susţine că premierul ar fi declarat la întâlnire că relatările CNN despre Ungaria au încercat să creeze impresia că influenţa sa a scăzut.

Potrivit publicaţiei Magyar Hirlap, diplomaţii care au legături cu Guvernul precedent au intenţionat să îşi folosească legăturile internaţionale pentru a prejudicia poziţia premierului.

Portalul de ştiri Index afirmă că Orban s-a referit la ultimele zile ale lunii decembrie, când a vorbit despre atacuri coordonate. Apropiaţii premierului au pregătit analize care cercetează motivele din spatele multitudinii de relatări critice la adresa Guvernului lui Orban la sfârşitul lui decembrie. Un oficial din cadrul biroului premierului a declarat pentru Index că Guvernul a identificat persoanele care se află în spatele acestor atacuri.

Liderul grupului parlamentar al FIDESZ, Janos Lazar, a negat însă, vineri, aceste informaţii, afirmând că Orban s-a concentrat pe subiectele de actualitate din Ungaria atunci când a luat cuvântul în cadrul întâlnirii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite