Victorie la limită pentru CDU în Hessa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hessa nu şi-a trădat renumele de land-problemă, după ce ziua de ieri a adus o răsturnare a sondajelor de la ieşirea de la urne. Social-democrata Andrea Ypsilanti nu a avut prea mult timp

Hessa nu şi-a trădat renumele de land-problemă, după ce ziua de ieri a adus o răsturnare a sondajelor de la ieşirea de la urne. Social-democrata Andrea Ypsilanti nu a avut prea mult timp pentru a sărbători, întrucât Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a câştigat în cele din urmă alegerile. Victoria are însă gustul unei înfrângeri.

Faţă de alegerile precedente, formaţiunea cancelarului Angela Merkel a pierdut 12,1 procente, iar diferenţa faţă de Partidul Social-Democrat (SPD) este de doar 0,1%. Situaţia a fost complicată şi de intrarea în parlamentul local a Stângii, partid format din foşti social-democraţi şi ex-comunişti din RDG. În acest moment, CDU şi aliatul său tradiţional, FDP, nu deţin majoritatea, motiv pentru mulţi creştin-democraţi de a-i cere premierului Roland Koch o coaliţie cu SPD, după modelul de la Berlin.

O altă soluţie ar fi şi cooptarea Verzilor, care au obţinut 7,5%. În schimb, doi dintre liderii social-democraţi din Hessa au declarat, într-un interviu acordat postului ZDF, că este timpul ca Roland Koch să plece, iar SPD să formeze o coaliţie cu FDP şi cu Verzii. (Cătălina Mihai)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite