VIDEO Viaţa secretă a lui Julian Assange, povestită de tatăl său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hackerul care a pus pe jar guvernele lumii, demostrând că în era informaţiei secretele pot fi cu greu ascunse de ochii publicului, a fost, încă din copilărie, "un băiat foarte inteligent cu un acut simţ al binelui şi al răului", potrivit tatălui său vitreg.

Brett Assange îşi descrie fiul vitreg, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru CNN, drept "un copil cu o minte acuţită şi care a luptat întotdeauna pentru obiective greu de îndeplinit". Brett locuieşte acum singur în Sydney. Acesta l-a crescut pe Julian de la vârsta de un an şi i-a dat numele său de familie.

"În mod ciudat, întotdeauna am ştiut că va face ceva de genul acesta. A fost mereu o fire independentă şi, în mod cert, nu ştia să primească un refuz. Mereu a fost de partea celor  neajutoraţi. Îmi amintesc un episod cu colegii lui de şcoală. Julian era întotdeauna foarte supărat pe cei care se luau de alţi oameni. Avea un simţ al egalităţii şi dreptăţii extrem de bine dezvoltat", povesteşte acesta.

Şi portretul realizat de mama sa, Christine, ajută la conturarea personalităţii fondatorului WikiLeaks. Aceasta şi-a descris fiul drept "un băiat minunat, liniştit şi cu un acid simţ al umorului". Assange avea doar 16 ani când mama sa i-a adus un calculator Commodore 64. Era 1987 şi nicio pagină de Internet nu fusese creată la acea vreme. La Universitatea din Melbourne a studiat matematica şi fizica, însă cunoştinţele de informatică sunt cele care l-au făcut cunoscut în întreaga lume.

Potrivit The New Yorker, Assange poate sparge şi cele mai securizate baze de date. În Australia, acesta a fost responsabil pentru 31 de operaţiuni de hacking.

La 18 ani Julian Assange s-a căsătorit şi a devenit tată. Relaţia nu a durat, iar soţia sa l-a părăsit lasandu-l pe miocuţ în grija tatălui. Fondatorul WikiLeaks, acum în vârstă de 39 de ani, trebuie să răspundă acum pentru două acuzaţii extrem de grave, de viol şi de molestare sexuală

Brett Assange, tatăl vitreg al fondatorului WikiLeaks, Julian Assange
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite