Viaţa Papei Benedict, "povestită" de pisica sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea se adresează tinerilor catolici şi va fi lansată în Italia. O surpriză pentru tinerii cititori din lumea catolică, şi nu numai. Papa Benedict al XVI-lea şi-a dat consimţământul

Cartea se adresează tinerilor catolici şi va fi lansată în Italia.

O surpriză pentru tinerii cititori din lumea catolică, şi nu numai. Papa Benedict al XVI-lea şi-a dat consimţământul pentru ca jurnalista Jeanne Perego să scrie o carte despre viaţa lui, ca şi când ar fi relatată de pisica sa favorită. Motanul Chico, în vârstă de nouă ani, prezintă memoriile Papei, din anii copilăriei până ce a devenit lider al Bisericii Catolice.

Pe parcursul a numai 44 de pagini, autoarea înfăţişează cele mai importante evenimente din viaţa lui Joseph Ratzinger. Începe cu primii ani din viaţa copilului care a crescut într-o familie din Bavaria în vremea Germaniei naziste. Prezintă apoi primii ani de preoţie ai tânărului Joseph. Cartea se încheie cu alegerea sa ca lider al Bisericii Catolice, în aprilie 2005.

Volumul cuprinde multe detalii şi ilustraţii şi, desigur, mesajul creştin.
De exemplu, Chico povesteşte cum l-a atacat - într-o zi de Crăciun - pe stăpânul său şi l-a zgâriat pe faţă. Ca un bun creştin ce este, acesta l-a iertat imediat, precizează motanul în volumul intitulat "Joseph şi Chico". Este interesant că autoarea nu s-a întâlnit niciodată cu Suveranul Pontif. Cartea va apărea săptămâna viitoare în Italia.

Papa Benedict al XVI-lea este cunoscut pentru dragostea sa faţă de feline.

Un mare iubitor de feline

Prietenul său, Konrad Baumgartner, de la Universitatea Regensburg, spune că toate pisicile din cimitirul din spatele bisericii din localitatea natală îl cunoşteau şi îl iubeau pe cel care avea să devină papă. De multe ori, vorbea cu ele. Prefaţa acestei cărţi simpatice a fost scrisă de către secretarul Suveranului Pontif, Georg Ganswein, care spune că este o poveste deosebită a Sfântului Părinte.

Adresându-se celor mici, el spune: "Veţi afla că, aşa cum le iubeşte pe pisici, Papa vă iubeşte şi pe voi, copiii, şi se roagă pentru voi în fiecare zi". Naratorul este motanul Chico, pe care Benedict al XVI-lea l-a avut pe vremea când era profesor în Pentling (Bavaria, Germania). Se aşteaptă ca iniţiativa părintelui Ganswein de a scrie prefaţa pentru cartea jurnalistei din Milano să provoace critici în rândul unor prelaţi care se miră: este prima oară când un secretar face asta!

Un prieten privilegiat

Motanul roşcat pe nume Chico a fost într-adevăr pisica favorită a lui Joseph Ratzinger. Îi permitea chiar şi o "plimbare" pe clapele pianului. Îl hrănea şi-l ţinea pe genunchi în timp ce citea. Papa simte lipsa celor două animale pe care le-a avut la Pentling. De fiecare dată când cineva din Bavaria îl vizitează la Roma, întreabă ce îi mai fac câinele Ingo şi motanul Chico.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite