Veteranii americani au probleme psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul pentru problemele veteranilor din SUA (Department of Veteran Affairs - VA) se confruntă cu o misiune pentru care, se pare, nu era pregătit: aceea de a asigura îngrijirile necesare

Departamentul pentru problemele veteranilor din SUA (Department of Veteran Affairs - VA) se confruntă cu o misiune pentru care, se pare, nu era pregătit: aceea de a asigura îngrijirile necesare soldaţilor care revin din Afganistan şi Irak cu probleme psihice, arată presa americană.

Într-un mesaj electronic trimis în februarie unui prieten, dr. Ira Katz, şeful serviciului pentru sănătatea mintală din cadrul VA, se întreba dacă este cazul să se facă public faptul că lunar se înregistrează circa 1.000 de tentative de sinucidere în rândul veteranilor internaţi în centrele medicale ale departamentului. Anul trecut, în comisia pentru veterani a Camerei Reprezentanţilor, Katz a negat că s-ar înregistra o "epidemie de sinucideri".

Un studiu realizat luna trecută de Rand Corporation ajungea la concluzia că aproape unu din cinci soldaţi reveniţi din Irak şi Afganistan, în total circa 300.000, manifestă simptome de stres posttraumatic sau depresie majoră şi circa 19% din ei ar putea avea leziuni cerebrale din cauza bombardamentelor. Potrivit CBS, grupurile pentru apărarea drepturilor veteranilor au dat în judecată VA pe motiv că departamentul nu a făcut suficient pentru a rezolva această problemă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite