Veterani care au luptat în Afganistan au luat cu asalt Parlamentul de la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de ucraineni care au luptat în Afganistan şi au participat la curăţarea zonei din jurul centralei de la Cernobîl au au protestat violent faţă de suprimarea beneficiilor lor sociale.

Protestatarii scandau „Ruşine!", iar aproximativ zece dintre ei au reuşit să intre în clădire înainte de a fi scoşi de poliţie care a făcut uz de gaze lacrimogene, notează agenţia AFP, preluată de Mediafax. Efective importante de scutieri au fost mobilizate în jurul intrărilor Parlamentului, unde, marţi, au izbucnit confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi, în special foşti combatanţi sovietici în Afganistan, îmbrăcaţi în ţinută de camuflaj şi expunându-şi medaliile.

Manifestanţii au protestat faţă de un proiect de abolire a avantajelor sociale pentru unele categorii de populaţie, în special persoanele care au participat la activităţile de curăţare a zonei din jurul centralei de la Cernobîl, teatrul celui mai grav accident din istoria nucleară civilă în 1986, şi foştii combatanţi sovietici în Afganistan.

Pentru a calma tensiunile, deputaţii le-au promis protestatarilor că vor amâna proiectul controversat cu cel puţin o săptămână şi că vor coordona textul cu asociaţiile care apără drepturile veteranilor.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite