Vestul Europei, lovit de furtuni violente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai afectate state au fost Italia, Elveţia şi Germania După temperaturile caniculare de la începutul săptămânii, asupra mai multor ţări din Europa de Vest s-au abătut furtuni

Cele mai afectate state au fost Italia, Elveţia şi Germania

După temperaturile caniculare de la începutul săptămânii, asupra mai multor ţări din Europa de Vest
s-au abătut furtuni violente. Cele mai afectate au fost Italia, Elveţia şi Germania, unde vântul şi ploile au dat peste cap circulaţia feroviară şi aeriană.

În cantonul elveţian Schwytz, care nu s-a mai confruntat cu astfel de intemperii de zeci de ani, o casă a fost smulsă din temelii, rănind grav o persoană. Cea mai afectată regiune se află în centrul cantonului, în apropiere de Einsiedeln, un important loc de pelerinaj. În cantoanele Neuchatel şi Vaud s-au produs inundaţii şi alunecări de teren. În capitală, ca şi la Zurich, cerul a devenit negru, brăzdat de fulgere şi au căzut precipitaţii abundente. Autostrada Fribourg - Berna arăta ca un lac gigantic. Şi traficul feroviar a fost perturbat. Ploile şi furtunile care s-au abătut, ieri, şi asupra unor regiuni din Germania au îngreunat traficul aerian. Lufthansa AG, cea mai mare companie aeriană din Germania, a anunţat că a anulat 92 de zboruri spre Frankfurt şi dinspre acest oraş, din cauza ploilor torenţiale, a intensităţii puternice a vântului şi a tunetelor şi fulgerelor, 9.000 de pasageri fiind afectaţi de aceste măsuri.

Potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului, ploile intense au mai provocat întârzieri - de la 20 de minute până la o oră. Unele curse aeriene au fost deviate spre alte aeroporturi. S-au înregistrat întârzieri la unele linii de metrou din Frankfurt, din cauza inundării unor staţii subterane. O furtună violentă cu rupere de nori s-a abătut asupra oraşului Torino, paralizând practic activitatea. Ploaia, grindina şi rafalele de vânt, de o intensitate asemănătoare unei furtuni tropicale, au transformat oraşul într-o altă Veneţie. Într-o oră de ploaie, mai mulţi pomi au fost smulşi din rădăcini şi au căzut pe carosabil; străzile s-au transformat în torente. Sute de automobile au rămas în mijlocul apelor, cu pasagerii blocaţi înăuntru. Pentru mai multe zeci de minute s-au înregistrat pene de curent. Apa a pătruns şi în case. Violenţa urganului a determinat prăbuşirea unei case de bătrâni. 16 persoane au fost evacuate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite