Verde pentru embrionii om-animal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Newcastle University au anunţat recent crearea pentru prima oară în Marea Britanie a unui embrion hibrid om-animal. Anunţul a dat naştere unor dispute politice privitoare la

Cercetătorii de la Newcastle University au anunţat recent crearea pentru prima oară în Marea Britanie a unui embrion hibrid om-animal. Anunţul a dat naştere unor dispute politice privitoare la utilizarea de astfel de embrioni hibrizi în scopuri medicale.

În cele din urmă, parlamentarii britanici au acceptat cu majoritate covârşitoare de voturi propunerea ca oamenii de ştiinţă să aibă dreptul să creeze embrioni animalo-umani. Embrionii hibrizi ar urma să fie folosiţi pentru cercetarea celulelor stem.

Chestiunea a stârnit dezbateri aprinse în parlamentul britanic, parlamentarii votând aşa cum le-a dictat conştiinţa, şi nu în funcţie de linia partidului. Cei în favoarea propunerii au argumentat că cercetările în acest domeniu vor putea să transforme vieţile a milioane de oameni şi chiar să elimine unele boli, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

De tip Frankenstein

Cei împotrivă au spus că acest tip de ştiinţă este "de tip Frankenstein şi este o jignire la adresa demnităţii umane". Analiştii estimează că voturile favorabile ale majorităţii parlamentarilor britanici nu vor duce la stoparea dezbaterilor aprinse. Criticii întreabă dacă acceptul pentru crearea embrionilor hibrizi nu va aduce mari neplăceri. Mulţi dintre aceştia mai întreabă cât de moral este să creezi un embrion între un om şi un animal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite