Vehicule blocate în zăpadă pe autostrada bulgară Hemus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe vehicule erau blocate, sâmbătă, în zăpadă pe autostrada bulgară Hemus, care leagă capitala Sofia de oraşul Varna, în timp ce şase regiuni bulgare sunt vizate de o alertă de cod portocaliu de ninsori, a anunţat Institutul naţional de meteorologie, relatează site-ul Novinite.com.

Mai multe vehicule au rămas blocate în zăpadă în apropierea de pasul Vitinia, pe autostrada Hemus, care leagă Sofia de oraşul Varna de la Marea Neagră. În capitala Sofia, serviciile municipale au curăţat drumurile principale şi pe cele folosite de transportul în comun.

Meteorologii prognozează ninsori abundente în zonele montane din vestul şi centrul Bulgariei, în timp ce în est ploaia se va transforma treptat în ninsoare. Rafale puternice de vânt sunt aşteptate în estul ţării, de-a lungul coastei Mării Negre.

Temperaturile minime vor fi de minus 3 grade Celsius, în timp ce maximele vor atinge în unele zone 5 grade Celsius.

Agenţia pentru infrastructura rutieră a anunţat că drumurile sunt practicabile în condiţii de iarnă, în timp ce poliţia rutieră le-a recomandat şoferilor să fie atenţi şi să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare.

Traficul camioanelor a fost oprit, sâmbătă, la punctul de trecere Deve Bair de la graniţa cu Macedonia, a anunţat Ministerul bulgar de Interne, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul macedonean, unde zăpada încă blochează mai multe drumuri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite