Vedetele franceze, alungate din Corsica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amicul preşedintelui Nicolas Sarkozy şi soţia ministrului Bernard Kouchner au fost avertizaţi de extremişti că vilele pe insulă "ar dăuna sănătăţii" Investitori cu nume sonore în

Amicul preşedintelui Nicolas Sarkozy şi soţia ministrului Bernard Kouchner au fost avertizaţi de extremişti că vilele pe insulă "ar dăuna sănătăţii"

Investitori cu nume sonore în Hexagon, care au început construirea unor vile de lux în Corsica, au fost nevoiţi să oprească lucrările în urma ameninţărilor militanţilor naţionalişti.

Una dintre ţintele militanţilor este Jacques Seguela, un cunoscut amic al preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, cel care a aranjat întâlnirea acestuia cu actuala soţie, Carla Bruni. Seguela a oprit turnarea fundaţiei vilei sale după ce a fost pus "pe lista neagră" a militanţilor corsicani.

Un alt investitor ameninţat este Christine Ockrent, prezentatoare tv şi soţia ministrului de externe, Bernard Kouchner. Actorul Jean Reno a vândut şi el un teren după ce i s-a transmis că demararea construcţiei "ar dăuna grav sănătăţii".

Corsica este o atracţie a vedetelor. Actriţa italiană Monica Belluci şi soţul ei, actorul Vincent Cassel, au o casă pe insulă. Kouchner şi Ockrent au deja o vilă şi sperau să o construiască pe a doua. Sarkozy şi-a petrecut multe vacanţe pe insulă.

Campanie naţionalistă violentă

Militanţii corsicani duc de mai multe decenii o campanie violentă de independenţă faţă de Franţa. Un grup necunoscut până acum, "FLNC-1976", a transmis, prin intermediul unui post de radio, un avertisment către "colonişti" să nu construiască în Cala Longa, o zonă aproape neatinsă de om, din sudul insulei.

"Riscă să plătească un preţ prea mare. Nu ar trebui să se considere în siguranţă", arată mesajul. Grupul şi-a asumat răspunderea pentru 26 dintre atacurile recente în Corsica, unde adesea clădirile sunt aruncate în aer sau ciuruite de mitraliere. Ecologii au fost interogaţi de poliţie, dar neagă că ar avea relaţii cu extremiştii.

"Eldorado" pentru bogătaşi

În ciuda violenţelor, insula a devenit în ultimii ani un magnet pentru dezvoltatorii imobiliari. Se pare că francezii au făcut presiuni pentru a primi permise de construcţie in Cala Longa. "Sudul Corsicăi a devenit un Eldorado pentru bogaţi. Nu vrem ca litoralul să fie un zid de beton", a declarat liderul unei asociaţii de protecţie a mediului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite