Vedete şi monumente la Festivalul sculpturilor din gheaţă din Bruges

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cea de-a zecea ediţie a Festivalului sculpturilor din gheaţă din oraşul belgian Bruges vor fi expune versiuni din gheaţă ale Arcului de Triumf din Paris, Sfinxul din Gizeh, zeului-elefant Ganesh, dar şi replici ale unor celebrităţi precum Michael Jackson şi Madonna sau Marilyn Monroe.

Cei 30 de artişti participanţi, de 11 naţionalităţi, au realizat 74 de sculpturi, iar cele mai mari dintre ele cântăresc două tone şi măsoară peste doi metri în înălţime, informează AFP, potrivit Mediafax.

Alături de reproduceri ale unor monumente ce se regăsesc pe lista patrimoniului UNESCO, precum Sfinxul din Gizeh, la acest festival pot fi admirate statuile din gheaţă ale zeului-elefant Ganesh, dar şi replici ale unor celebrităţi precum Michael Jackson şi Madonna.

Pentru realizarea acestor sculpturi, expuse pe o esplanadă de 1.200 de metri pătraţi în faţa gării din Bruges, a fost nevoie de 300 de tone de gheaţă şi 400 de tone de zăpadă. Particularitatea din acest an constă în faptul că zăpada şi gheaţa nu au mai fost importate din Canada şi din Finlanda, statuile fiind realizate la faţa locului, după ce Belgia s-a confruntat în ultimele zile cu puternice căderi de zăpadă.

Vizitatorii care suferă din cauza frigului, deoarece temperatura este menţinută arficial în acel perimetru la valoarea de -6° Celsius, au la dispoziţie pentru a se încălzi un tobogan de gheaţă şi un "Ice Bar", unde pot servi ciocolată caldă şi diverse băuturi alcoolice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite