Vânătoare de terorişti în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost arestaţi imamul unei moschei din Perugia şi doi colaboratori de-ai săi Forţele de ordine italiene au arestat, ieri, trei marocani bănuiţi de activităţi teroriste şi continuă

Au fost arestaţi imamul unei moschei din Perugia şi doi colaboratori de-ai săi

Forţele de ordine italiene au arestat, ieri, trei marocani bănuiţi de activităţi teroriste şi continuă operaţiunile pentru găsirea celui de-al patrulea.

Celula descoperită de serviciile antiteroriste italiene ar aparţine unui curent jihadist şi ar fi apropiată reţelei Al-Qaida, informează agenţia ANSA, preluată de AFP şi NewsIn. Parchetul Italiei îi acuză cei căutaţi că se antrenau în vederea comiterii de acte teroriste.

Mai precis, celula este bănuită că s-a ocupat de antrenamentul membrilor săi şi că a manipulat arme, explozibili şi materiale toxice. Potrivit unor poliţişti citaţi de ANSA, ancheta a demonstrat că acuzaţii au obţinut de pe internet instrucţiuni pentru fabricarea şi utilizarea unor arme, modalităţi de a ajunge în zone de conflict, trimiterea şi recepţionarea de mesaje criptate şi pilotarea unui Boeing 747.

"Putem afirma că am descoperit şi dezmembrat o veritabilă şcoală de terrorism, încadrată într-un sistem operaţional de terorism practicat de celule mici care acţionează autonom", a declarat Carlo De Stefano, oficial cu rang înalt în poliţia antiterorism din Italia.

Creştini vânaţi de talibani

Pe de altă parte, talibanii au afirmat, ieri, fără a furniza probe, că l-au executat pe unul dintre cei doi ostatici germani răpiţi miercurea trecută în Afganistan, informează AFP. Talibanii acordaseră guvernelor german şi afgan un răgaz până sâmbătă la prânz (10.30, ora României) pentru a începe cu ei negocieri în legătură cu cei doi germani răpiţi, ameninţând că, în caz contrar, îi vor ucide.

Şi Coreea de Sud se află în stare de şoc, după ce talibanii au răpit 18 cetăţeni sud-coreeni aflaţi în Afganistan ca misionari creştini sau pentru ajutor umanitar. Preşedintele Roh Moo-hyun a făcut, ieri, un apel la talibanii care ameninţă cu uciderea ostaticilor dacă Coreea de Sud nu-şi retrage cei 200 de militari din Afganistan. Seulul are planificată această retragere până la sfârşitul acestui an.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite