Vălul islamic ar putea fi interzis şi în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Franţa şi Belgia, Italia ar putea interzice la rândul ei portul vălului islamic - burka - în public. Deputaţii italieni din comisia pentru afaceri constituţionale au votat o primă propunere legislativă ce prevede interzicerea totală în public a vălului islamic integral.

Partidul de guvernământ (PdL) a precizat că este un mesaj "foarte puternic transmis extremiştilor islamişti". Opoziţia a criticat însă propunerea executivului, considerând-o "contraproductivă" pentru o parte din populaţia rezidentă de religie islamică care ar putea fi astfel tot mai izolată. În plus, susţine opoziţia, ar putea goni o parte din turiştii bogaţi din Arabia Saudită ce se înghesuie la Veneţia şi Florenţa. Intenţia coaliţiei de la guvernare (din care face parte şi mişcarea secesionistă anti-imigranţi Liga Nordului) ar fi de fapt să dea apă şa moară votanţilor extremişti şi să distragă atenţia de la problemele reale ale ţării, legate de criza economică.

În ultimii ani însă, mai multe oraşe italiene, în special în Nord, au incercat să interzică burka. În orăşelul Varallo Sesia (regiunea Piemonte), vălul musulman integral este interzis deja de câteva luni, iar cei care încalcă regula iau o amendă de 2.000 de euro şi pedepse de până la 24 de luni de închisoare. Franţa şi Belgia au interzis deja vălul, iar un sondak recent publicat de Financial Times arată că peste jumătate din cetăţenii britanici, spanioli, italieni şi germane sunt de acord cu interzicerea portului vălului Islamic în public.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite