Vălul, interzis în universităţile din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siria a decis să interzică studentelor şi profesoarelor să poarte niqabul, vălul islamic ce acoperă faţa în întregime, în toate universităţile de stat şi private din ţară, scrie „Daily Telegraph“.

„Am dat directive tuturor universităţilor să interzică femeilor care poartă niqab să se înscrie", a declarat un oficial al guvernului de la Damasc.

În aceeaşi notă, Ministerul Educaţiei a decis ca sute de profesoare de şcoală primară care au purtat niqabul să fie transferate pe posturi administrative. Ordinul a fost dat pentru a proteja identitatea seculară a Siriei. Decizia va ajunge în Senatul sirian în septembrie. Vălul care acoperă în întregime faţa s-a răspândit şi în alte ţări arabe cu înclinaţii seculare, cum ar fi Egipt, Iordania şi Liban.

Guvernul iordanian încearcă să descurajeze purtarea niqabului după ce diverse jafuri au fost făcute de persoane care purtau vălul pe post de mască. Niqabul nu este popular în Siria, un stat în proporţie de circa 87% musulman, cele mai multe femei purtand hijabul, vălul care nu acoperă şi faţa.

Potrivit BBC, Ministerul Educaţiei ar fi luat în considerare această măsură la cererea părinţilor şi a studenţilor, care consideră  că asemenea practici sunt în opoziţie cu valorile academice şi tradiţionale din Siria. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite