Val de explozii ucigaşe în Irak, inclusiv un atentat cu maşină capcană lângă consulatul Franţei din Nassyria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise în Irak după ce 10 explozii au avut loc duminică, inclusiv cu o mașină capcană aruncată în aer lângă consulatul Franţei din Nassirya. O bomba ascunsă într-o maşină situată  în fața clădirii consulatului francez din oraşul aflat la 300 km sud de Bagdad, a explodat, ranind doua persoane, a declarat poliția, potrivit Reuters.

Insurgenții sunniți și Al Qaeda au lansat o serie de atacuri majore în acest an, într-o încercare de a alimenta un fel de tensiuni politice și sectare, care au propulsat țara aproape de un război civil, în perioada 2006-2007.

Atacul cel mai grav s-a întâmplat peste noapte, în Dujail, la 50 km (30 mile) nord de Bagdad, atunci când persoane înarmate şi un atentator sinucigaş au atacat o maşină ce se deplasa către o bază militară, omorând 11 soldați și rănind şapte, au declarat surse din cadrul poliției, conform Reuters.

O altă bombă detonată dintr-o maşină, în acelaşi oraş, a ucis doi oameni şi a rănit alţi trei.

Mai multe persoane au fost ucise într-o serie de alte explozii din țară în orașele din Kirkuk, Samarra, Basra și Khurmato Tuz.

Aripa locală a al-Qaida din Irak a revendicat atacurile majore asupra altor forțe de securitate şi cartierelor șiite.

Tensiunea în Irak pentru partajarea puterii guvernamentale, precum și o renaştere a grupului al-Qaida, au ridicat temeri de revenire la violența pe scară largă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite