VIDEO Un jurnalist a murit şi trei copii sunt daţi dispăruţi, după erupţia unui vulcan în Guatemala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jurnalist şi-a pierdut viaţa şi alte trei persoane au fost date dispărute în Guatemala, după ce vulcanul Pacaya, din sudul ţării, a erupt, determinând închiderea aeroportului din capitală. Preşedintele Alvaro Colom a decretat vineri starea de catastrofă naturală, transmite CNN.

În regiunile Escuintla, din sudul ţării, Guatemala, din centru, şi Sacatepequez, din vest, a fost decretată starea de castrofă naturală, potrivit unui comunicat al preşedinţiei din Guatemala.

Potrivit CNN, preşedintele Colom a anunţat într-o conferinţă de presă că un jurnalist de la postul de televiziune Canal 7, Anibal Archila, care transmitea despre erupţia vulcanului, a fost dat dispărut, precum şi trei copii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani. Cadavrul jurnalistului a fost ulterior localizat la 50 de kilometri de capitală.

Aproximativ 20 de persoane au fost, de asemenea, rănite. La rândul său, directorul Agenţiei pentru coordonarea reducerii dezastrelor, Alejandro Maldonado, a declarat, că 1.600 de persoane au fost evacuate.

Autoritatea aeronautică civilă a annunţat joi seară suspendarea zborurilor pe aeroportul din capitală, acoperit de cenuşă vulcanică.

Toate zborurile sunt suspendate din cauza cantităţii de cenuşă căzută pe pistă, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţii aeronautice, Monica Monge.

Erupţia vulcanului Pacaya, cu înălţimea de 2.552, a început să se intensifice începând de miercuri. Guatamela numără aproximativ 288 de vulcani, dintre care opt sunt activi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite