VIDEO Publicaţia "New York Times" ar putea fi acuzată că a încălcat Legea privind spionajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul independent Joe Lieberman acuză "New York Times" a încălcat Legea privind spionajul, după ce a luat hotărârea să publice telegrame diplomatice dezvăluite de WikiLeaks şi vrea ca Departamentul american de Justiţie să investigheze dacă este aşa.

Având în vedere că pagubele produse de aceste dezvăluiri se extind, la Washington creşte presiunea să se facă ceva în această privinţă, potrivit postului de televiziune CBS.

Site-ul WikiLeaks a cooperat îndeaproape cu publicaţii importante, convenind asupra datei şi modalităţii publicării telegramelor.

Lieberman a cerut o investigaţie independentă care să stabilească dacă publicaţia "New York Times" trebuie acuzată de încălcarea legii privind activităţile de spionaj.

Eu cred că WikiLeaks a încălcat Espionage Act. New York Times a comis cel puţin un act de cetăţean rău, a declarat el, într-un interviu pentru postul Fox News.

Dacă a comis vreo infracţiune, eu cred că este necesară o investigaţie atentă din partea Departamentului de Justiţie, a subliniat el.

De ce urmăreşti infracţiuni? Pentru că dacă nu o faci, alţii vor face acelaşi lucru curând. Iar mie mi-e teamă că este ceea ce se va întâmpla aici, a continuat senatorul.

Criticul mass-media Howard Kurtz subliniază că hotărârea WikiLeaks şi New York Times de a publica telegramele se deosebeşte cu greu de alte hotărâri nepedepsite ale presei de a publica materiale guvernamentale sensibile, potrivit unui material publicat de The Daily Beast.

Politicienii şi oficialii guvernamentali par să acţioneze diferit faţă de acest argument. Julian Assange şi susţinătorii săi sunt mai degrabă anarhişti sau terorişti şi nu jurnalişti care-şi exercită drepturile acoperite de Primul Amendament, comentează CBS.

Într-un material publicat în Wall Street Journal, senatorul democrat Diane Feinstein, din California, a scris, că Assange nu poate invoca Primul Amendament pentru că nu este jurnalist.

Este un agitator care intenţionează să afecteze Guvernul, cu ale cărui politici nu este de acord, indiferent cine este rănit, afirmă ea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite