VIDEO Părinţi americani, acuzaţi că au pus în pericol vederea fiicei lor din cauza bisericii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rebecca Wyland şi soţul ei, Timothy, sunt acuzaţi că au pus în pericol vederea fiicei lor în vârstă de numai 18 luni.

Cei doi sunt membri ai Bisericii lui Hristos din Oregon şi se crede că resping îngrijirile medicale în favoarea tratamentelor spirituale, potrivit UPI.

Soţii Wylands se confruntă cu acuzaţii penale de gradul întâi pentru maltratare, pentru că nu au solicitat asistenţă medicală pentru fiica lor, Alayna, acum în vârstă de 18 luni.

Alayna s-a născut cu ochiul stâng afectat de un hemangiom - o acumularea anormală a vaselor de sânge - care pune presiune pe ochi şi, combinat cu lipsa de lumină şi stimulare, poate duce la orbire.

Având în vedere că statul a obţinut custodia fetiţei, în iulie 2010, şi i-a administrat tratamentul necesar, starea copilului s-a îmbunătăţit, potrivit relatărilor UPI.

Maltratarea este un act penal de gradul întâi, o infracţiune care prevede o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

Soţii Wylands, între care există o diferenţă de vârstă de douăzeci de ani - Rebecca are puţin peste 20 de ani, iar Timothy, peste 40  - , vor să-şi aducă acasă copilul, însă nu pot face aceste lucru până nu vor fi judecaţi .

Aceasta nu este prima dată când Biserica lui Hristos a fost acuzată că îşi conduce adepţii către tragedii. Alte două cupluri au fost acuzate că au refuzat îngrijirea medicală pentru copiii lor, care au murit ulterior, raportează ABC News.

Un băiat în vârstă de 16 ani a murit de blocaj urinar şi copilul de o lună 15 ani nu a supravieţuit unei pneumonii şi unei infecţii a sângelui. În ambele cazuri, bolile lor ar fi putut fi cu uşurinţă tratate. Părinţii adolescentului au primit 16 luni de închisoare, iar părinţii copilului au fost condamnaţi la doar 60 de zile în închisoare, potrivit ABC News.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite