VIDEO Numărul 2 din al-Qaeda ameninţă SUA: "Trebuie să continuăm pe calea jihadului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite vor regreta că l-au ucis pe Osama bin Laden, a ameninţat  Ayman al-Zawahiri, numărul doi din al-Qaeda în prima sa declaraţie de la uciderea liderului terorist.

Într-o înregistrare video de 30 de minute, apărută miercuri, al-Zawahiri spune: "Acum vă bucuraţi pentru martiriul şeicului, războinicul sfânt, dar veţi regreta".

Al-Zawahiri mai spune că musulmanii din Egipt, Libia, Tunisia şi Siria au aceeaşi luptă împotriva SUA şi a cerut tineretului din Pakistan să-i urmeze pe cei din naţiunile arabe care vor să dea jos guvernele.

În înregistrare, el spune că Washingtonul s-a bucurat şi pentru moartea lui Saddam Hussein, dar Irakul a căzut apoi în mâinile mujahedinilor.

Cu toate acestea, el a cerut simpatizanţilor al-Qaeda să se abţină de la acte ce "ar pune în pericol masele în moschei, pieţe sau spaţii publice".

Nu se ştie încă dacă Zawahiri este noul lider al-Qaeda.

Ayman al-Zawahiri s-a angajat să continue calea războiului sfânt împotriva Occidentului, trasată de Osama bin Laden. "Trebuie să continuăm pe calea jihadului pentru a expulza invadatorii de pe teritoriul islamului", a afirmat Zawahiri la adresa "naţiunii islamice".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite