VIDEO Hillary Clinton: "Coreea de Nord este vinovată pentru scufundarea vasului sud-coreean"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american de stat Hillary Clinton a cerut o "reacţie dură, dar corectă" din partea comunităţii internaţionale privind scufundarea unei nave sud-coreene de către Coreea de Nord, transmite BBC.

Ea a spus că există "dovezi extrem de clare" potrivit cărora Coreea de Nord este vinovată pentru scufundarea vasului sud-coreean şi a cerut Phenianului să renunţe la "politica beligerantă".

Potrivt BBC, secretarul de stat american a făcut declaraţiile în Coreea de Sud, la finalul turneului din Asia.

Relaţiile dintre Seul şi Phenian s-au tensionat după ce o comisie internaţională a acuzat Coreea de Nord pentru scufundarea vasului militar sud-coreean Cheonan, soldată cu moartea a 46 de persoane.

Coreea de Sud a rupt toate relaţiile comerciale cu vecinul său din Nord, interzicându-le navelor Phenianului să intre în apele sale teritoriale.

Ministrul sud-coreean de externe, Yu Myung-Hwan, a declarat că el şi Clinton au convenit că Phenianul trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru scufundarea vasului.

A fost o provocare inacceptabilă din partea Coreei de Nord, iar comunitatea internaţională are o responsabilitate şi o datorie de a răspunde, a declarat Clinton.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite