VIDEO Balerina britanică Margot Fonteyn, implicată într-un complot alături de Fidel Castro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Margot Fonteyn, una dintre cele mai cunoscute balerine ale Marii Britanii, a fost implicată, alături de Fidel Castro, într-un complot în America Centrală, potrivit unor arhive guvernamentale făcute publice vineri, titrează BBC.

Potrivit BBC, Margot a fost acuzată de complot pentru răsturnarea guvernului din Panama. Soţul ei, Roberto Arias, era o figură importantă a opoziţiei din Panama şi, după cum informa ambasada britanică din această ţară, "se ştia că ea conspira împotriva guvernului din Panama".

Ea ştie că soţul ei purta arme, ştia că era însoţit de rebeli şi la un moment dat şi-a folosit yahtul pentru a face ambarcaţiunile şi avioanele guvernamentale să meargă în altă direcţie decât cea în care mergea soţul ei, a spus ambasadorul britanic.

Balerina a fost la un moment dat reţinută şi ţinută în arest peste noapte în Panama. După ce a fost eliberată, Margot a revenit în Marea Britanie. Ministrul de externe de atunci, John Profumo, a invitat-o la el acasă.

Mi-a venit să mă ciupesc de câteva ori, în timpul vizitei ei, pentru a fi sigur că nu visam povestea pe care ea o depăna, scria ministrul. Balerina i-a spus că Fidel Castro se aflase în spatele tentativei de lovitură de stat din Panama, operaţiune amplă, care însă a eşuat în ultima clipă.

Oficialii nu ştiau dacă să-i informeze sau nu pe americani, dar până la urmă s-a decis să nu se facă nimic şi lucrurile să fie lăsate să se liniştească de la sine.

Soţul lui Margot s-a refugiat la ambasada braziliană din Panama şi a ajuns după câteva săptămâni în Brazilia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite