VIDEO Au apărut noi imagini ce arată că Muammar Gaddafi a fost executat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele câteva momente ale vieţii lui Gaddafi au devenit mult mai clare sâmbătă, când au ieşit la iveală noi fotografii şi două înregistrări video, făcute în momentul când o armă a fost îndreptată către tâmpla acestuia, relatează "Daily Mail".

După câteva secunde, vocea dictatorului, care până atunci rostea cuvinte fără coerenţă, nu se mai aude. Scenele următoare arată corpul dictatorului la pământ. Ochii sunt închişi şi nu respiră.

Înregistrarea clarifică o parte din misterul din jurul morţii lui Gaddafi şi par a nega afirmaţiile noului guvern libian, care arătau că fostul lider a fost ucis într-un schimb de focuri, în drum spre spital. Ele arată de fapt o execuţie, în urletele de bucurie ale soldaţilor.

Ultimele cuvinte: "Ce se întâmplă?"

În prima înregistrare, Gaddafi este împins de un grup de rebeli, în timp ce el stă nemişcat, la pământ. Apoi este târât într-un camion. "Ce faceţi? Nu e permis aşa ceva în lumea islamică. Ce faceţi voi e interzis", spune Gaddafi. "Ce faceţi voi e rău, oamenilor. Ştiţi ce e bine şi ce e rău?", spune el.
Unul dintre tineri ţipă: "Muammar, câine!", în timp ce fostul lider îşi şterge sângele care-i curge pe gât şi umeri.
Gaddafi gesticulează către tânăr să aibă răbdare şi întreabă "Ce se întâmplă?"

Apoi, un tânăr soldat poate fi văzut cărând o cizmă şi strigând: "Asta e cizma lui Muammar! Victorie! Victorie!'
"Ţine-l în viaţă", strigă cineva.
Un alt rebel spune: "Dumnezeu e mare, Dumnezeu e omnipotent!", iar când Gaddafi cere îndurare, un soldat spune "Taci, câine!". Apoi e auzit un foc de armă, iar înregistrarea se încheie.

O a doua înregistrare pare a surprinde momentele ce au urmat şi îl arată pe Gaddafi mort, pe pământ. Este clar că a fost ucis. Lumina cade la fel ca în prima îregistrare şi există aceeaşi atmosferă de bucurie a soldaţilor. Pantoful poate fi şi el văzut în cea de-a doua înregistrare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite