VIDEO UPDATE Parlamentarii din Bahrain îi cer regelui să impună legea marţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi parlamentari proguvernamentali i-au cerut regelui să impună legea marţială în Bahrain timp de trei luni. Apelul survine în contextul ciocnirilor dintre protestatari şi poliţie, care s-au soldat cu peste 1.000 de răniţi.

UPDATE Peste 1.000 de militari saudiţi care fac parte din forţa Consiliului de Cooperare din zona Golfului (CCG) au sosit în Bahrain.

Mişcările extremiste apelează la mobilizare sectară, ceea ce a dus la tulburarea fără precedent a securităţii, au spus parlamentarii, care i-au cerut regelui să sporească restricţia de circulaţie şi să desfăşoare forţele de securitate în regat.

Guvernul a negat folosirea disproporţionată de forţă împotriva protestatarilor. 

Forţe ale Consiliului de Cooperare din Golf (GCC) vor fi desfăşurate în Bahrain, pentru a ajuta la menţinerea ordinii, potrivit postului de televiziune al-Arabiya. Un consilier al familiei regale a declarat că trupele se află deja pe insula strategică.

Forţele al GCC au ajuns în Bahrain pentru a menţine ordinea şi securitatea, a anunţat Nabeel al-Hamer, fost ministru al informaţiilor, pe Twitter.

Secretarul general al Consiliului cooperării din Golf - un bloc regional din care face parte şi Bahrainul, Abdulrahman bin Hamad al-Attiya, a aprobat o intervenţie militară în ţară.

Forţele de securitate şi manifestanţii s-au ciocnit duminică în Bahrain, în cele mai violente proteste din ultimele săptămâni.

Martorii oculari au declarat că peste 100 de persoane au fost rănite, după ce poliţiştii au tras cu gaze lacrimogene în manifestanţii care i-au atacat cu bâte. Protestatarii au încercat să închidă centrul financiar din Manama şi au aruncat cu canistre cu gaz şi pietre. Cel puţin cinci persoane sunt în stare critică şi cel puţin două persoane şi-au pierdut vederea.

* Legea marţială este un sistem legal care este folosit când o autoritate militară preia controlul în locul administraţiei civile obişnuite. Legea suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetăţenilor, limitează durata unui proces, şi prevede pedepse mai dure decât în mod obişnuit. În multe ţări unele infracţiuni se pedepsesc cu moartea, chiar dacă legea obişnuită nu conţine pedeapsa capitală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite