VIDEO Obama condamnă violenţele din Libia şi solicită ajutor internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Barack Obama a declarat, miercuri, că violenţele din Libia au încălcat normele internaţionale şi a ordonat echipei sale naţionale de securitate să pregătească întreaga gamă de opţiuni pentru a face faţă crizei.

"Este imperativ ca naţiunile şi popoarele lumii să vorbească cu o singură voce", a declarat Obama în primul său comentariu publice cu privire la revoltele din  Libia, scrie Reuters.

Obama a cerut încetarea atacurilor asupra protestatarilor paşnici, şi a făcut un scurt apel către liderul libian. Preşedintele Obama i-a cerut lui Gaddafi să demisioneze din funcţia de conducător al naţiunii producătoare de petrol din Africa de Nord, dar nu a propuse unele măsuri care ar putea fi luate în considerare împotriva guvernului libian.

"Suferinţa şi vărsarea de sânge sunt scandaloase şi inacceptabile. Aceste acţiuni încalcă normele internaţionale şi fiecare standard comun de decenţă.  Aceste violenţe trebuie să înceteze." a declarat Obama la Casa Albă.

Obama a spus că Washingtonul coordonează măsuri suplimentare cu aliaţii şi cu comunitatea internaţională. "Am cerut, de asemenea, administraţiei mele să pregătească întreaga gamă de opţiuni pe care le pot avea pentru a răspunde la această criză", a spus el.

Obama a fost criticat că nu vorbit mai devreme, dar oficialii americani spun ca au temperat răspunsul pentru a se asigura că americani din Libia au fost evacuaţi în siguranţă şi că se află în afara oricărui pericol.

Opţiunile SUA de a influenţa evenimentele din Libia sunt limitate, spre deosebire de Egipt şi Bahrain unde Washington a fost capabil să aducă presiune, fiind de mult timp un aliat şi binefăcător.

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite