VIDEO ONU va numi un ambasador care va comunica cu extratereştrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mazlan Othman, o astrofiziciană din Malaiezia, va fi primul "ambasador spaţial" oficial al planetei Pământ.

Potrivit "The Telegraph", Mazlan Othman va fi purtătorul de cuvânt al oamenilor atunci când, sau dacă, vom fi contactaţi de extratereştri. Ea va vorbi despre detaliile noii ei sarcini la o conferinţă în Buckinghamshire care va avea loc săptămâna aceasta.

Mazlan Othman are vârsta de 58 de ani şi este directoarea Departamentului pentru Afaceri Spaţiale al ONU. Ea a fost numită în noua funcţie după ce au fost descoperite nenumărate planete care orbitează în jurul unor stele asemănătoare cu Soarele nostru, lucru care sporeşte şansele ca viaţa pe alte planete să existe cu adevărat.

"Este foarte posibil ca cercetările continue pe care le facem pentru a intra în contact cu alte civilizaţii să dea roade la un moment dat. Când se va întâmpla acest lucru trebuie să avem deja un răspuns coordonat, ţinând cont de cât de sensibilă ar fi o astfel de situaţie. ONU este o organizaţie creată pentru o astfel de coordonare" a declarat, potrivit sursei citate, noul ambasador spaţial.

Cu toate acestea, părerile în legătură cu felul în care ar trebui întâmpinaţi extratereştrii sunt împărţite. Astfel, Tratatul cu privire la Spaţiul Cosmic din 1967, semnat de membrii ONU, susţine că Pământul trebuie să se protejeze în cazul unei contaminări extraterestre prin "sterilizare", potrivit sursei citate.

Totodată, profesorul Stephen Hawking sfătuieşte că în eventualitatea unui contact cu alte civilizaţii extraterestre, oamenii ar trebui să fie precauţi.

"Sunt de părere că extratereştrii ar putea trăi pe nave uriaşe, după ce au folosit toate resursele naturale pe care le-au avut pe planetele proprii. Noi am putea avea soarta băştinaşilor din America după ce Columb a descoperit-o"
a declarat Hawking.

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite