VIDEO Fukushima: Imagini din locul unde "timpul s-a oprit"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fotograf al agenţiei Getty a avut curaj să facă o vizită în zona de excluziune de la Fukushima. Totul pare să fie în ordine, mai puţin faptul că nu vezi niciun om.

"Când am ajuns acolo mi s-a părut că timpul s-a oprit în loc. Este ca o scenă dintr-un film de la Hollywood. Ţi se pare că eşti în pustietate", povesteşte Athit Perawongmetha.

"Totul este bine. Totul este în regulă. Numai că nu sunt oameni. Este foarte înfricoşător", a afirmat fotograful.



Athit Perawongmetha vorbeşte despre decizia de a merge la Fukushima, deşi riscurile sunt foarte mari.

"Am decis să mă duc la Fukushima pentru că nimeni din presă nu a vrut să se ducă acolo. Am fost împreună cu un prieten japonez, fotograf. Am închiriat o maşină şi am pornit spre zona de excluziune. N-am avut permisiune de nicăieri. Am condus după indicaţiile GPS-ului. Poliţia a încercat să blocheze toate străzile pe care am încercat să mergem, dar am găsit nişte străduţe pe care ne-am putut strecura. Îmi e frică de radiaţii. Am purtat doar o mască, pentru protecţie. Atât. Când am ieşit din zona de excluziune, camera şi bocancii au fost curăţate cu alcool sau ceva de genul", a mai zis fotograful.



Athit a fotografiat tot ce a văzut, pornind de la drumuri distruse, cadavre şi semafoare funcţionale: "Totul în acel oraş pare să se fi oprit. Nu sunt oameni, dar totul merge bine. Semafoarele merg, iluminatul stradal se aprinde când se lasă seara iar în unele case, aerul condiţionat este pornit."



"Tot ce am văzut pare un vis. Sper ca japonezii să se poată întoarce curând, aşa cum au făcut-o după cel de-al doilea război mondial", a conchis fotograful.

image
image
image

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite