Utopie socială pentru ruşii avuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezidenţii unui ansamblu de locuinţe din apropierea Moscovei vor fi obligaţi să respecte o serie de reguli Milionarul rus Aras Agalarov va construi un ansamblu rezidenţial de lux. El

Rezidenţii unui ansamblu de locuinţe din apropierea Moscovei vor fi obligaţi să respecte o serie de reguli

Milionarul rus Aras Agalarov va construi un ansamblu rezidenţial de lux. El îşi descrie proiectul drept "un experiment social utopic", din care însă vor lipsi săracii. Bogaţii care vor dori să locuiască aici trebuie să se supună unui set de reguli stricte.

Excentricul milionar nu are de gând să primească pe oricine în ansamblul său. Deşi lucrările abia au început, Aras Agalarov a început deja să facă trierea viitorilor locatari. Ultimul refuzat a fost un bărbat care nu a fost dispus să renunţe la ogarul său afgan.

"Vă daţi seama. Am renunţat la o grămadă de dolari din cauza unui câine!", povesteşte el. Ansamblul va fi ridicat în regiunea Istra, în apropierea Moscovei. Pentru a-i proteja pe viitorii locatari de ochii curioşilor, dezvoltatorul imobiliar deţinut de Agalarov a plantat o mulţime de copaci, în special brazi. Câteva vile au fost deja terminate.

Unele sunt în stil gotic, altele seamănă cu locuinţele din Grecia Antică. În apropiere va fi amplasat un imens teren de golf şi o şcoală privată. Agalarov intenţionează să construiască în jur de 200 de vile, fiecare la un preţ de circa 30 milioane de dolari.

Ansamblul va mai cuprinde 14 lacuri artificiale, mai multe cascade şi o plajă cu nisip importat. Potenţialii cumpărători vor fi testaţi în cadrul unui interviu cu milionarul excentric. Totodată, ei vor fi nevoiţi să semneze un document de 30 de pagini prin care se angajează să respecte regulile impuse de acesta. Rezidenţii nu vor avea voie să tragă focuri de artificii sau să îşi atârne lenjeria intimă afară. Pentru gărzile de corp vor fi construite locuinţe la periferie.

"Multe familii bogate au câte cinci sau şase bodyguarzi. La 200 de familii ar însemna peste o mie de gărzi de corp", îşi explică Agalarov decizia. El nu îşi face probleme în privinţa vinderii tuturor vilelor, chiar dacă Rusia are doar 53 de miliardari, potrivit clasamentului pe 2007 al "Forbes".

Milionarul recunoaşte că 30 milioane de dolari este cam mult pentru o casă la Moscova. Pe de altă parte, preţul i se pare convenabil pentru cei care doresc să trăiască într-o lume a lor, fără să fie afectaţi de mizeria din jur.

Locul 95, în topul celor mai bogaţi ruşi

Potrivit "Forbes", Aras Agaralov ocupă locul al 95-lea în topul celor mai bogaţi ruşi, cu o avere estimată de 540 milioane de dolari. Agaralov susţine însă că averea sa reală este de peste 10 miliarde de dolari şi va continua să crească odată cu boomul imobiliar din ţara sa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite