"Uraganul major" Miriam ameninţă coastele mexicane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în Pacific în largul coastei mexicane, Miriam a devenit un "uragan major" de categoria a 3-a, a anunţat luni Centrul american pentru supravegherea uraganelor (NHC), cu sediul la Miami (sud-est), relatează AFP.

Uraganul se deplasează către nord-vest cu o viteză de 19 kilometri pe oră, precizează NHC, care nu a emis pentru moment o alertă pentru zonele de uscat.

Meteorologii anticipează totuşi, o "turnură marţi seara şi miercuri", care va determina uraganul să se deplaseze mai spre nord şi, prin urmare, spre coaste.

Acesta este însoţit de rafale de vânt de până la 195 de kilometri pe oră, cu intensificări, şi se află la 655 de kilometri de punctul sudic al peninsulei Baja California, în Mexic, potrivit buletinului publicat la ora 15.00 GMT (18.00 ora României).

NHC apreciază că este posibilă în continuare o "intensificare", dar că o "reducere progresivă" ar urma să înceapă de marţi, la contactul cu apele mai reci.

Centrul avertizează că hula şi curenţii de adâncime provocaţi de Miriam s-ar putea dovedi foarte periculoşi pentru coastele de vest şi de sud ale peninsulei Baja California.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite