Uraganul Ernesto a provocat moartea a cinci persoane în Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna tropicală Ernesto, transformată într-un uragan de categoria unu şi însoţită de vânturi şi ploi puternice, a provocat moartea a cinci persoane în Mexic, potrivit anunţului de vineri al autorităţilor mexicane, relatează AFP.

Furtuna, care vineri a ajuns în sudul ţării, îşi va pierde din intensitate, potrivit previziunilor meteorologice. Guvernarea statului Tabasco (sud-est) a anunţat că un pescar în vârstă de 17 ani a fost găsit mort, după ce s-a înecat în zona litoralului municipalităţii Centla. Un alt cadavru, neidentificat, a fost găsit în apele unui râu din apropiere de Cunduacan.

În statul Veracruz, trei persoane au murit după ce un arbore s-a prăbuşit peste camioneta în care se aflau, potrivit anunţului venit din partea protecţiei civile din acest stat.

Ernesto, care a traversat miercuri Peninsula mexicană Yucatan, după care a revenit joi din nou asupra Mexicului, în zona statului Veracruz, din Golful Mexicului, înainte de a se îndrepta spre sud, scrie Mediafax.

Serviciul Meteorologic Naţional (SMN) a anunţat că această furtună va scădea în intensitate progresiv în cursul zilei. Cu toate acestea ea ar putea fi însoţită de ploi torenţiale, inundaţii şi alunecări de teren.

Uraganul Ernesto, al doilea uragan din acest sezon estival din Atlantic, a afectat în urmă cu o săptămână mai multe ţări, provocând ploi puternice în Belize, Guatemala şi Honduras, atunci când era clasat doar ca furtună tropicală.

Ernesto a ajuns marţi asupra Peninsulei Yucatan având forţa unui uragan de categoria 1, în regiune fiind semnalate averse puternice şi alunecări de teren. Până joi nu a fost înregistrată nici o victimă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite