Unsprezece imigranţi ilegali români, arestaţi în Quebec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unsprezece imigranţi ilegali români au fost arestaţi în Quebec în timp ce încercau să traverseze graniţa dintre Statele Unite şi Canada pe jos, la primele ore ale dimineţii de miercuri, relatează The Montreal Gazette, în ediţia electronică de sâmbătă.

Cei patru adulţi şi şapte copii, dintre care cel mai mic are cinci luni, au fost interceptaţi la punctul de trecere a frontierei de la Dundee, în Quebec, de poliţia canadiană, care a fost informată de poliţia de frontieră americană.

Grupul, format din rude din România, se află în prezent în custodia Agenţiei canadiene de servicii frontaliere (CBSA), a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Luc Thibeault.

Poliţia investighează incidentul pentru a stabili dacă imigranţii sunt implicaţi într-o reţea de trafic de persoane, a declarat Thibeault.

Acesta este protocolul standard urmat de poliţie, care anchetează toate incidentele ce implică imigranţi care intră ilegal în ţară înainte de a-i preda CBSA. După ce sunt eliberaţi de la CBSA, Thibeault susţine că imigranţii ilegali vor intra în sistem şi vor merge la agenţia pentru Cetăţenie şi Imigraţie din Canada, unde cazurile lor vor fi analizate separat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite