Uniforme pentru corupţi în Indonezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În încercarea de a ruşina nenumăraţii politicieni, funcţionari, bancheri şi oameni de afaceri corupţi, Agenţia anticorupţie din Indonezia a propus introducerea unei uniforme speciale atât

În încercarea de a ruşina nenumăraţii politicieni, funcţionari, bancheri şi oameni de afaceri corupţi, Agenţia anticorupţie din Indonezia a propus introducerea unei uniforme speciale atât pentru cei mituiţi, cât şi pentru cei ce mituiesc.

Deocamdată, nu s-au oferit multe detalii despre noul cod vestimentar, însă sunt sugerate culori cum ar fir roz sau portocaliu, astfel încât corupţii să poată fi distinşi cu uşurinţă în închisori şi în sălile de judecată. În plus, reprezentanţii organizaţiei mai doresc ca pe spatele uniformei să fie înscrise cuvintele "Deţinut al Agenţiei de Eradicare a Corupţiei".

Preşedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a fost ales, în 2004, mai ales pentru promisiunile sale de a stârpi corupţia din ţară. De atunci, aproape în fiecare săptămână este prins câte un corupt, uneori chiar în flagrant. Totuşi, pe forumurile ziarelor, indonezienii de rând vorbesc de lipsa de progres în eradicarea corupţiei şi de lipsa unei gene a ruşinii în rândul elitei societăţii.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite