Şi în Ungaria pică MIG-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata ungară a pierdut cel de-al treilea avion de vânătoare MIG-29, informează presa budapestană. Ultimul accident a avut loc cu două zile în urmă, la aeroportul din localitatea Kecskemet.

Armata ungară a pierdut cel de-al treilea avion de vânătoare MIG-29, informează presa budapestană. Ultimul accident a avut loc cu două zile în urmă, la aeroportul din localitatea Kecskemet. Pilotul Zoltan Peszkei s-a catapultat şi a scăpat cu viaţă. El se află la spitalul din localitate, iar starea sănătăţii este bună. Avionul s-a prăbuşit în apropierea bazei militare Szentgyorgyi, pe un teren nelocuit, nu departe de o şosea naţională, în timpul unui antrenament.

La contactul cu solul, aparatul a fost cuprins de flăcări, dar pompierii, chemaţi la faţa locului, au reuşit să stingă incendiul. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că Peszkei era un pilot cu experienţă. Singura victimă "colaterală" a fost un camion care, din cauza suflului exploziei, a ajuns în şanţ. Primul avion MIG 29 din Ungaria s-a prăbuşit la 24 iulie 1998, în timpul unui zbor demonstrativ. Pilotul, locotenent-colonelul Zsolt Racz, şi-a pierdut viaţa. Accidentul celui de-al doilea avion a avut loc la 11 mai 2005, în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul, căpitanul Zoltan Szasz, s-a catapultat şi a supravieţuit. Autorităţile aviatice şi cele militare au început o anchetă.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite