Ungaria: Pedepse îmblânzite pentru asasinii lui Cozma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea clubului de handbal MKB Veszprém, al cărui membru a fost Marian Cozma, jucătorii şi suporterii, precum şi  opinia publică din oraş şi-au manifestat indignarea faţă de decizia Curţii de Apel Györ cu privire la modificarea sancţiunilor stabilite iniţial de tribunalul din Veszprém pentru acuzaţii implicaţi în asasinarea handbalistului român, relatează presa din Ungaria.

Motivând că nu există probe care să demonstreze că asasinii au intenţionat să-l ucidă pe Marian Cozma, Curtea de Apel din Györ a atenuat pedepsele pronunţate de prima instanţă.

Astfel, pedeapsa cu închisoare pe viaţă pentru Sandor Raffael şi Gyözö Németh a fost modificată la 18 ani de închisoare, iar sentinţa de 20 de ani închisoare pentru Ivan Sztojka a fost schimbată la opt ani închisoare.

Familia va merge la Haga

Tatăl handbalistului e indignat. „Nici în ruptul capului nu mă aşteptam la această decizie. E o mânărie, o mârlănie... Voi apela la toate instanţele din lume, voi merge la Haga, la Bruxelles. Au prelungit data verdictului pentru că au crezut că va uita lumea", a declarat Petre Cozma pentru „Adevărul".

Marian Cozma a fost ucis la 8 februarie 2009 în faţa barului „Patriot" din Veszprém, iar doi dintre coechipierii lui care i-au sărit în ajutor, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesici, au fost grav răniţi.

Clubul MKB Veszprém critică dur sentinţele: „Sunt inacceptabile, nepermise şi contravin atât gândirii raţionale, cât şi opiniei noastre despre ce ar trebui să însemne justiţia".

Clubul, se mai arată în comunicat, va apela la toate instrumentele legale pentru ca vinovaţii să primească pedeapsa corespunzătoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite