Ungaria: Viktor Orban se opune unor taxe ce ar putea fi solicitate de FMI sau de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a respins miercuri posibilitatea introducerii unui impozit funciar sau a unei taxe pe avere, care ar putea fi solicitate de către Fondul Monetar Internaţional (FMI) sau de Uniunea Europeană (UE) în cadrul unor negocieri viitoare, transmite AFP.

„O taxă funciară şi o taxă asupra averilor nu servesc interesele ţării noastre", a declarat Orban într-un interviu pentru postul de televiziune Hir TV, apropiat Guvernului, notează Mediafax.

„Vom accepta din partea FMI doar condiţii care vor face din Ungaria o ţară mai bună", a adăugat el.

Orban a apreciat că taxa controversată asupra tranzacţiilor financiare, votată de Parlament la 9 iulie, care vizează Banca centrală ungară (MNB) şi Trezorieria publică, era o măsură „logică şi inevitabilă".

„Ungaria este guvernată de către unguri, iar dacă Parlamentul ungar a decis să creeze o taxă asupra tranzacţiilor financiare, aşa se va face", a subliniat el.

Premierul ungar a încheiat comparând UE cu un „muzeu" care încearcă să gestioneze „criza europeană cu instrumente din trecut".

Budapesta a solicitat FMI și UE un credit în valoare de 15 miliarde de euro în noiembrie 2011. Negocierile au fost întrerupte după ce Ungaria a decis să adopte o lege susceptibilă să treacă MNB sub controlul puterii politice.

Parlamentul a adoptat la 6 iulie modificări la această lege, primind undă verde din partea FMI şi UE. O nouă rundă de negocieri urmează să înceapă pe 17 iulie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite