Un tribunal din Ierusalim a condamnat un câine la moarte prin lapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal al rabinilor din Ierusalim a ordonat ca un câine fără stăpân să fie lovit cu pietre până la moarte, deoarece unul dintre judecători se temea că animalul este reîncarnarea unui avocat care l-a insultat în trecut.

Câinele intrase în clădirea instanţei de la Ierusalim, cu câteva săptămâni în urmă, şi nu voia să mai iasă de acolo, potrivit informaţiilor furnizate de site-ul Ynet, citat de BBC.

Gestul câinelui i-a amintit unui judecător de un blestem căzut asupra unui avocat, acum decedat, în urmă cu 20 de ani, atunci când judecătorii i-au dorit acestuia ca  spiritul său să ajungă în corpul unui câine.

Se crede că animalul a scăpat, înainte ca sentinţa să fie pusă în aplicare.

Unul dintre judecătorii instanţei le-a cerut copiiilor din cartierul Mea Shearim al oraşului ultra-ortodox să execute sentinţa, potrivit sursei citate mai sus.

O organizaţie privind protecţia animalelor a depus o plângere la poliţie împotriva unui oficial al curţii, care a negat faptul că judecătorii de acolo ar fi ordonat lapidarea câinelui, mai precizează Ynet.

Un alt oficial al tribunalului a declarat pentru cotidianul israelian Yediot Aharonot că lapidarea (omorârea cu pietre) este "este singura cale adecvată de răzbunare asupra spiritului care a intrat în câine"

Câinii sunt, adesea, consideraţi animale necurate în iudaismul tradiţional.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite