Un pas spre preşedinte şi unul înapoi, în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Filat l-a invitat oficial pe Vladimir Voronin la dialog, pentru a alege şeful statului. În scrisoarea semnată de liderul PLDM în numele Alianţei pentru Integrare Europeană, a cărei preşedinţie o deţine, Filat îl cheamă pe Voronin să găsească împreună o soluţie pentru criza politică din ultimii doi ani.

„Având în vedere situaţia complicată în care se află ţara noastră şi necesitatea depăşirii crizei constituţionale, este necesară lansarea dialogului între toate partidele parlamentare", i-a scris premierul fostului şef al statului. Comuniştii nici nu vor să audă de negocieri cu AIE, o structură pe care n-o recunosc, dar sunt gata să discute cu fiecare partid în parte. „Negocierile sunt întotdeauna bune, dacă nu se fac în numele Alianţei", spune deputatul comunist Mark Tkaciuk.

Dialog obligatoriu

Analiştii politici susţin însă că atât coaliţia de guvernământ, cât şi opoziţia sunt obligate să meargă la un dialog. „Nu este un moft, un privilegiu şi nici un serviciu făcut de cineva cuiva. Ei sunt obligaţi să discute. Atunci când am votat pentru unii sau pentru alţii, i-am delegat inclusiv ca să se înţeleagă cu oponenţii politici", afirmă Viorel Cibotaru.
Fostul liberal-democrat Mihai Godea a anunţat că Partidul Acţiunea Democratică pe care îl conduce a identificat trei deputaţi din Partidul Comuniştilor gata să voteze candidatul AIE la Preşedinţie.
Parlamentarul neafiliat a precizat că cei trei sunt „oameni de bună-credinţă, care şi-au exprimat această disponibilitate de mai multe săptămâni", dar a evitat să dea numele lor. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite