Un palestinian ucis şi doi răniţi într-un raid israelian în Fâșia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un palestinian a fost ucis şi alţi doi răniţi, dintre care un copil, sâmbătă seară, într-un raid aerian israelian la Jabaliya în Fâşia Gaza, au anunţat surse medicale palestiniene.

Atacul a vizat doi combatanţi palestinieni ce circulau cu motocicleta, potrivit unor martori oculari.

Identitatea persoanei decedate şi eventuala ei apartenenţă la o mişcare politică nu au fost încă precizate, au declarat sursele medicale.

Raidul a făcut de asemenea doi răniţi, un copil de 12 ani şi un alt bărbat aflat pe motocicletă, atins mai grav.

Întrebat de AFP, un purtător de cuvânt al armatei a confirmat atacul, dar fără să facă precizări.

Ulterior, aviaţia israeliană a efectuat un al doilea raid sâmbătă seară ce a vizat un teren de antrenament al aripii militare a Hamas, la putere în Gaza, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, în oraşul Gaza. Atacul nu a făcut victime, au declarat surse palestiniene.

În timpul dimineţii, aviaţia israeliană a efectuat deja trei raiduri în Fâşia Gaza, ca răspuns la un tir de rachetă ce a căzut vineri seară într-o zonă rezidenţială din sudul Israelului fără să facă răniţi, a anunţat armata într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Raidurile aeriene, care au lovit o tabără de antrenament părăsită a Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, precum şi două tabere de refugiaţi, Nusseirat şi Al-Bureij din centrul Fâşiei Gaza, nu au făcut niciun rănit, potrivit unor responsabili din securitatea palestiniană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite