Un oficial de rang înalt din Al-Qaida a fost ucis în Algeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Khaled El Mig, Boualem Beka pe numele adevărat, a fost ucis vineri într-o ambuscadă organizată de militari în localitatea Azrou, la aproximativ 50 de kilometri de Tizi Ouzou, au precizat aceste surse, citate de agenţia de presă APS.

Identitatea acestuia a fost confirmată de către familia sa, care a preluat cadavrul de la Spitalul din Tizi Ouzou, potrivit acestor surse.

Acest oficial de rang înalt din cadrul AQMI, în vârstă de 45 de ani, s-a alăturat islamiştilor de la est de Alger la începutul Războiului civil, în anii '90.

Gruparea sa este suspectată că se află în spatele atentatelor comise în ultimii ani în regiune, în special împotriva unui post al armatei, în aprilie 2011, în care au fost ucişi 14 militari, la Azazga, în apropiere de Tizi Ouzou.

Agentul de legătură dintre Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI) şi organizaţia-mamă Al-Qaida a fost ucis de către forţele de securitate algeriene în regiunea Tizi Ouzou (la aproximativ 110 kilometri est de Alger), în Kabylie, au anunţat duminică surse din domeniul securităţii, relatează AFP.

În Algeria, AQMI, care este condusă de către Abdelmalek Droukdel, operează în principal în Kabylie şi atacă, în general, forţele de securitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite