Un „ninja american“ vrea capul lui Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nebun de legat sau agent secret al CIA. Sunt cele mai vehiculate speculaţii din presa internaţională despre Gary Brooks Faulkner, un american în vârstă de 50 de ani care îl vânează de ani buni pe Bin Laden.

Cea mai recentă „operaţiune" de ucidere a liderului Al-Qaida lansată de Brooks, deja cea de-a şasea, a sfârşit prin arestarea sa în Pakistan, în urmă cu doar câteva zile. Bărbatul poreclit „ninja american", „vânătorul de capete" sau „Rocky-Mountain-Rambo" a plecat în căutarea lui Osama Bin Laden, în zona de graniţă dintre Pakistan şi Afganistan, la sfârşitul
lunii trecute.

O recompensă de milioane

Înarmat cu un pistol, sabie de jumătate de metru, binoclu militar cu infraroşi, o biblie, cu barbă lungă şi haine bărbăteşti după tipicul zonei, Brooks era convins că de data aceasta îl va găsi pe liderul Al-Qaida în valea Brumboret, aproape de provincia afgană Nuristan, despre care se spune că ascunde taberele teroriştilor.

Americanul, divorţat şi tatăl unui fiu deja major, susţine că avea informaţii precise de la localnici că Osama Bin Laden se ascunde într-o anume peşteră din Pakistan.

Considerat nebun de mulţi, Brooks are cu siguranţă o motivaţie financiară pentru prinderea şi uciderea lui Bin Laden: CIA oferă pentru capul liderului Al-Qaida o recompensă denu mai puţin de 25 de milioane de dolari. „Vânătorul" lui Osama spune că dacă va reuşi să-l decapiteze pe liderul terorist va investi recompensa în acţiuni umanitare în Nicaragua.

Între timp, Brooks a fost eliberat de autorităţile pakistaneze şi se află acum din nou acasă, în California. „Aici, nu este vorba de mine, este vorba de poporul american, de lumea-ntreagă. Nu putem să lăsăm pe nimeni să ne inducă frică. Noi trebuie să-i speriem pe cei ca Osama Bin Laden", a declarat Brooks. El a asigurat că în august pleacă din nou în căutarea „duşmanului numărul 1" al SUA.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite