Un kosovar islamist îngrozeşte Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi militari ai Forţelor aeriene americane au fost ucişi, iar alţi doi sunt grav răniţi după atacul de pe aeroportul din Frankfurt. Autorul atentatului, Arid Uka, de origine kosovară, în vârstă de numai 21 de ani, şi-a recunoscut fapta, ieri, la prima audiere.

Procurorii de la Parchetul federal vorbesc de „un act cu motivaţie islamistă". Atacul a avut loc într-un autocar cu militari americani, aflat pe pista aeroportului din Frankfurt. Soldaţii, îmbrăcaţi în civil, ar fi trebuit să ajungă la baza americană Ramstein, iar de acolo să plece în misiune în Orientul Mijlociu, unii în - Afganistan, alţii - în Irak. Potrivit datelor oferite de anchetatori, tânărul kosovar lucra la aeroport, fiindu-i foarte uşor să se urce în autocarul cu militari. Aici a început tragedia.

Arid Uka a scos pistolul pe care-l avea asupra sa şi a tras, fără să clipească, nouă gloanţe. Doi oameni au fost ucişi, alţi doi au fost răniţi grav. Luaţi prin surprindere de atacator, soldaţii au încercat să iasă rapid din autobuz. Situaţia putea fi însă şi mai gravă, dacă tânărului nu i s-ar fi blocat arma. Poliţia germană l-a arestat rapid pe kosovar, care se pare că a strigat de mai multe ori: „Allahu Akbar" (Allah este mare) înainte de a i se pune cătuşele.

Războinicul lui Allah

Vecinii şi cunoştinţele lui Arid Uka, care trăieşte din 1991 în Germania, spun că acesta părea complet adaptat societăţii din ţara adoptivă. „Era un băiat liniştit, foarte prietenos, dar retras. Îi plăcea să facă lucrurile de unul singur. Nimeni nu bănuia, că, pe internet, el era Abu, „războinicul lui Allah", care ameninţa necredincioşii cu o baie de sânge. Anchetatorii germani susţin că tânărul a plănuit în detaliu atacul împotriva soldaţilor SUA. El avea asupra sa o cantitate importantă de muniţie şi promisese pe Facebook că-i va ucide pe cei care luptă împotriva musulmanilor. Asculta rap islamist şi ridica în slăvi predicile fundamentaliştilor. Arid Uka o ura pe „necredincioasa Merkel", care s-a aliat cu evreii. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite