Un joc de pe internet a schimbat traseul lui Shimon Peres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cutie suspectă a fost găsită, ieri-dimineaţă, la podul Băneasa, pe traseul pe care urma să plece din România preşedintele Israelului, Shimon Peres.

Pirotehniştii Poliţiei Capitalei au intervenit rapid, iar purtătorul de cuvânt Christian Ciocan a precizat că obiectul face parte dintr-un joc internaţional numit „Geocaching".

Acest joc presupune lăsarea unei cutii într-un loc public şi comunicarea coordonatelor geografice, obţinute cu ajutorul unui dispozitiv GPS, pe site-ul geocaching.com. În cutie se pot afla diverse obiecte sau mesaje. Alţi jucători pornesc în căutarea „comorii", iar după ce o găsesc postează pe site fotografii şi impresii. În general, cutiile sunt ascunse în apropierea obiectivelor turistice, scopul fiind promovarea zonelor respective.

Referitor la obiectul găsit într-o crăpătură a podului Băneasa, Christian Ciocan a declarat că zona a fost izolată şi că nu a existat niciun fel de pericol, dar că pirotehniştii şi-au îndeplinit misiunea conform procedurilor de securitate. Într-o cutie transparentă de îngheţată se aflau: două ţigări, un bec, un pix, o cartelă de telefonie mobilă, un bilet de tren şi o carabină pentru chei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, astfel de incidente, legate de acelaşi joc, s-au înregistrat şi în timpul summit‑ului NATO de la Bucureşti.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite