Un incendiu de pădure a repornit în arhipelagul Canare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de pădure, care a distrus în această săptămână 3.000 de hectare, pe insula spaniolă La Gomera, din arhipelagul Canare, a repornit vineri, după ce fusese stins, relatează AFP.

Trei elicoptere încercau, vineri seara, să stingă flăcările, în timp ce un alt elicopter şi două hidroavioane erau aşteptate pentru a se alătura operaţiunilor, potrivit anunţului consilierului pentru Securitate a Insulelor Canare, Javier Gonzalez Ortiz.

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate din şapte sate, precum şi dintr-o zonă de agrement din parcul naţional Garajonay, informează Mediafax.

Parcul naţional Teide, o rezervaţie naturală de 19.000 de hectare înscrisă din 2007 în Patrimoniul mondial al Unesco, îşi ia numele de la muntele Teide, un vulcan care atinge altitudinea de 3.700 de metri, fiind cel mai înalt vârf muntos al Spaniei.

Spania s-a confruntat cu multe incendii în anul 2012 din cauza temperaturilor crescute, dar şi din cauza celei mai secetoase ierni din ultimii 70 de ani.

Între 1 ianuarie şi 29 iulie, 130.830 de hectare au ars în Spania, fiind cea mai întinsă suprafaţă din ultimii zece ani distrusă de incendii în doar şapte luni,potrivit Ministerului Agriculturii.

Pe data de 22 iulie, un incendiu violent a izbucnit în nord-estul ţării, în apropierea frontierei cu Franţa, distrugând 13.000 de hectare de vegetaţie în Catalonia. Patru persoane şi-au pierdut viaţa în acel incendiu.
Cel mai devastator incendiu a distrus 50.000 de hectare, la începutul lunii iulie, în regiunea Valencia din estul Spaniei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite