Un cleric iranian: Adulterul, una dintre cauzele producerii cutremurelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauza creşterii numărului de cutremure este proliferarea relaţiilor sexuale nelegitime, potrivit ayatollah-ului iranian Hojatoleslam Kazam Sedighi, transmite BBC News.

Kazem Sedighi le-a spus credincioşilor de la Teheran, vinerea trecută, că vor trebui să se supună unor coduri stricte de modestie pentru a se proteja, scrie BBC News.

Catastrofele naturale sunt rezultatul propriului nostru comportament, a declarat clericul iranian.

Multe femei îmbrăcate inadevcat (care nu poartă ţinuta islamică) îi strică pe tineri, iar creşterea numărului de relaţii sexuale nelegitime contribuie la producerea a tot mai multe cutremure, a adăugat ayatollahul.

Clericii conservatori acuză mereu nerespectarea ţinutei vestimentare islamice stricte de către o parte a tinerelor iraniene, mai ales la Teheran şi în marile oraşe ale ţării.

Nu putem decât să ne conformăm regulilor islamului, a afirmat ayatollahul Sedighi, amintind recentele afirmaţii ale preşedintelui Mahmud Ahmadinejad, care a avertizat asupra riscurilor unui seism la Teheran.

Este necesar un efort colectiv pentru rezolvarea problemelor societăţii, provocate de creşterea vârstei pentru căsătorie şi numărul de divorţuri, a adăugat Sedighi.

Peste 25.000 de oameni au murit, în urma unui puternic cutremur, care a lovit oraşul iranian Bam în 2003, aminteşte BBC News.

Seismologii au avertizat că Teheranul ar putea fi zguduit de un cutremur devastator în curând.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite