Un brad creşte zâzania dintre Coreea de Sud şi de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spiritul Crăciunului nu este prezent în Peninsula Coreeană. Phenianul se pregăteşte să atace o construcţie festivă, în formă de brad, înaltă de 27 de metri, ridicată de Coreea de Sud în apropierea graniţei.

Turnul împodobit cu luminiţe se află chiar lângă capitala sud-coreeană, Seul, unde locuiesc milioane de creştini.  Autorităţile civile sud-coreene au avertizat că atacarea bradului ar fi un gest necugetat şi provocator. Ministrul Apărării de la Seul, Kim Kwan-jin, a fost mai direct. „Vom reacţiona decisiv pentru a anihila sursa oricărui bombardament" , a declarat el, ieri, în faţa parlamentului. Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap,  avioanele de luptă sunt pregătite şi gata de a răspunde oricărui atac. 

Turnul în formă de brad, care are în vârf o cruce şi e decorat cu 100.000 de beculeţe, poate fi văzut de la o distanţă de mai mulţi kilometri, inclusiv din interiorul Coreii de Nord, un stat stalinist, secular, unde penele de curent sunt la ordinea zilei, din cauza infrastructurii învechite. Phenianul susţine că scopul Seulului este unul politic şi acuză Coreea de Sud de faptul că duce un război psihologic. Cele două ţări stau "pe un butori cu pulbere", de când Coreea de Nord a bombardat insula sud-coreeană Yeonpyeong luna trecută, în apele disputate din Marea Galbenă, omorând doi militari şi doi civili.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite