Un avion cu 100 de pasageri s-a prăbuşit în nordul Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de pasageri iranian s-a prăbuşit duminică, în jurul orei locale 19.45 (18.15, ora României), în apropiere de oraşul Orumiyeh (nordul Iranului), informează televiziunea de stat iraniană.

La bordul avionului se aflau 105 pasageri şi membri echipajului, a anunţat agenţia de presă Fars, citată de BBC. Cel puţin 50 dintre persoanele aflate în aeronavă au supravieţuit, conform serviciilor de urgenţă iraniene.

Potrivit unui oficial local, aparatul de zbor este un Boeing 727 şi aparţine companiei aeriene naţionale Iran Air. 

Agenţia Ilna anunţă că la bordul aparatului se aflau 95 de pasageri şi 10 membri ai echipajului. Avionul decolase de la Teheran şi s-a prăbuşit la 700 de kilometri de capitala Teheran.

image

Încă nu am primit informaţii legat de numărul de victime. Dar, 50 persoane rănite, dintre cele 105 aflate la bord, sunt în viaţă şi au coborât din avion, a afirmat un reprezentant al serviciilor de urgenţă iraniene.

Avionul a decolat de la Teheran cu o oră întârziere şi, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile, s-a prăbuşit în apropiere de Orumiyeh, a declarat un reprezentant al autorităţilor locale.

Massoumi a afirmat că operaţiunile de salvare sunt îngreunate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cu ninsori abundente în zona unde s-a produs accidentul şi unde stratul de zăpada are circa 70 de centimetri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite